Wednesday, 20 July 2011

BENZI DESENATE la pachet

,,ARTA LA PACHET" este un concept pentru o expozitie de grup care se desfasoara in perioada 14 iulie -14 august la Galeria Foto a Cinematografului Patria din Bucuresti.   

Expozitia ARTA LA PACHET cuprinde in total 35 de lucrari: fotografie, pictura, ilustratie si banda desenata, semnate de patru tineri artisti: Ana-Maria Iana, Roxana Ciucalau,  Oana Popescu si Mihai Grajdeanu.

                   BENZI DESENATE
In cadrul expozitei arta la pachet puteti vedea  9 planse  de banda desenata cu o poveste unica despre Romania in cel de-al doilea razboi mondial ,, Trecerea Nistrului” ,  dedicata soldatilor romani care au murit in lupta pentru eliberarea Basarabiei  iunie-iulie 1941 si veteranilor de razboi. 

                                                                            MIHAI GRAJDEANU
Nascut in Mangalia in 1987, din 1998 ilustrez zeci de pagini cu benzi desenate. In 2006, in urma Salonului de Benzi Desenate din 2006, am inceput sa lucreze la primul meu proiect de benzi desenate: "Istoria alternativa a literaturii romane", in colaborare cu scenaristul Luca Dinulescu. Am publicat "DUPA GRATII", prima banda desenata pentru detinutii din penitenciarele din Romania si CIUTANUL volumul I, editura Dacica, primul roman grafic romanesc despre fotbal. Tot la editura Dacica am publicat primul volum din "Legendele dacilor liberi - Piatra sacra". Cu ocazia ”anului Caragiale” in 2012, am publicat independent  prima banda desenata adaptata dupa celebra piesa de teatru a marelui maestru I.L. Caragiale "O scrisoare pierduta". Un alt proiect asteapta lumina tiparului, continoarea trilogiei "Ciutanul", cu  volumul II, noi dezvaluiri ale eroului fotbalist de benzi desenate. Sustin copiii si tineriii pasionati de benzi desenate prin evenimente mixte in cadrul proiectului-expozitie "Arta la pachet" si prin publicarea ilustratiilor si paginilor de banda desenata in revista online "Atelier BD". Realizez caricaturi si portrete la diferite evenimente, sustin ateliere de creatie si particip la diferite expozitii, festivaluri, saloane si concursuri de gen.Cele 9 planse de banda desenata pot fi achizitionate. Contact: grajdeanu_mihai@yahoo.com

No comments:

Post a comment