Saturday, 12 April 2014

“Mandale Dacice”, o lansare inedită și plină de mister la editura Curtea Veche Publishing

„Mandalele Dacice” este o carte de colorat, care abordează, printr-o manieră originală, mitologia și arta traco-geto-dacilor. Face parte dintr-o colecție a editurii Curtea Veche Publishing, dedicată mandalelor și spiritualității antice.


De la Herodot şi până în prezent, s-au scris şi s–au spus multe despre Daci! Adevărul rămâne undeva în munţi, în peşterile legendare, în pietrele pline de mister, în baladele populare!  Sunt mai mult decât legende, decât mărturii ale istoriei. Sunt în primul rând un reper în timp, cu care ne putem indentifica şi de la care putem învăţa. “La un popor la care vitejia era socotită suprema virtute, nu se putea să nu existe un cult al eroilor, al acelor viteji care îi întrec uneori pe zeii înşişi, devenind, mai devreme sau mai târziu, ei înşişi divinităţi.” spunea cu ani în urmă istoricul Iosif Constantin Drăgan.
 
“Mandale Dacice”, volumul I “Zei, Eroi, Zâne și 
animale de legendă” este o abordare curajoasă a artistului și autorului de benzi desenate și cărți ilustrate pentru copii, Mihai I. Grăjdeanu. O carte pentru copii care se află la granița dintre adevăr și legendă, dar acesta este și scopul întregii abordări! Să ne ajute să descoperim adevărul prin intermediul legendei și nu a oricărei legende, ci a celei din țara noastră, pe care toți copiii ar trebui să o cunoască și din care să-și aleagă eroii preferați! Este o abordare care va trece de graniţele cărţii cu text, pe care tinerii o răsfoiesc mai rar, oferindu-le si o lecţie de istorie, dar o lecţie de istorie pe care tinerii să şi-o dorească şi să şi-o însuşească, să-şi caute personajele preferate. Desenele sunt însoțite de textele jurnalistei Mădălina Corina Diaconu.

Cartea se găseste in librăriile din toată țara sau on line pe site-ul editurii: noi aparitii

No comments:

Post a comment