Monday, 13 February 2017

Banda Desenată din nou la Palatul Suţu!

Expoziția „Scurtă istorie a revanșei. Duel sau crimă?” prezintă în premieră povestea unuia dintre ultimele dueluri din România, care a avut loc în anul 1898 la București. Duel care s-a finalizat, din nefericire, cu moartea unuia dintre participanți, Emanoil Lahovary. Pe locul unde acesta a murit se află astăzi un monument ridicat în anul 1903 de soția victimei, Zoe Suțu, în Piața Națiunilor Unite. Probabil singurul monument de acest fel din Europa! Expoziția mai prezintă, tot în premieră, costumul istoricului Nicolae Iorga, purtat în momentul asasinării sale din pădurea Strejnic, la începutul anului 1941.
Expoziția este realizată în parteneriat cu Institutul Național de Medicină Legală «Dr. Mina Minovici», o parte dintre exponate fiind aduse din muzeul didactic al institutului și expuse pentru prima oară în fața publicului.” Dr. Adrian Majuru.

Expoziţia “Scurtă istorie a revanşei. Duel sau crimă?” este deschisă la Palatul Suţu până pe 30 iulie 2017, de marţi până duminică, orele 10.00-18.00 (ultima intrare la 17.30).


No comments:

Post a Comment