Legendele Dacilor Liberi - "Piatra Sacra"





Legendele Dacilor Liberi vol1: "Piatra Sacra"
Format: 148 × 210
Nr. pagini: 60 color
Scenariu: Felix Crainicu si Mihai Grajdeanu
Design creatura: Adrian Grajdeanu



Despre legendele dacilor

Universul dacilor fascineaza de sute de ani. O farama din aceasta lume unica se regaseste in "Piatra Sacra", o banda desenata care aduce o data cu sine ceva din magia celor care pe noi ne-au fermecat - geto-dacii, inaintasii nostri unici.

Bazata pe legendele care au ajuns la noi in forma orala, "Piatra Sacra" deschide seria Muntelui Ascuns - povestirile care ne poarta printre cele mai bine pastrate secrete ale geto-dacilor - intrarea in Muntele Ascuns, lumina vesnica a Pietrei Sacre sau cunoasterea fortei data de Steaua Mama fiind doar cateva dintre ele.


"Piatra Sacra" urmeaza primii pasi din drumul Micului Sfinx, aventurierul care, fara sa o stie, este pe cale sa reinvie Calea Sacra a geto-dacilor, drumul inchis de sute de ani, ferecat celor fara credinta si de a carui existenta aproape nimeni nu mai stie.


Micul Sfinx nu este singur - pastratorii tainelor sacre ii vin in sprijin. Insa, de partea cealalta, sunt cei care nu doresc sub nici o forma ca forta geto-dacilor sa reinvie. Un razboi care parea adormit de mii de ani este gata sa renasca. Nimeni nu stie de partea cui va
fi victoria, insa un lucru este cert - la finalul confruntarii, lucrurile nu vor mai fi la fel in univers.


Autori "Legendele Dacilor-Piatra Sacra"

FELIX CRAINICU
Absolvent al UNATC "I.L. Caragiale", Regie teatru, 2009;
absolvent al UPB.
Regizor de spectacole, realizator de emisiuni radio, autor al volumelor:“Verdicte inutil amare”, Editura Destine, 2000; “Muntele Ascuns - Legendele Sacre ale Dacilor Liberi”, Editura Sophia, 2002, Editura Dacica 2009 – coautor Cristi Ionita; “Grumezea si taina Marelui Zeu” – Editura Dacica, 2009.

http://www.felixcrainicu.ro/
http://www.oportunidad.ro/

MIHAI GRAJDEANU
Nascut in Mangalia, Mihai deseneaza de cand era mic copil, iar cand avea 11 ani deja ilustra zeci de pagini cu benzi desenate. A mai publicat "DUPA GRATII" prima banda desenata pentru detinutii din Romania si CIUTANUL vol I, editura Dacica, primul roman grafic romanesc despre fotbal. Alt proiect, "O scrisoare pierduta" este finalizat si asteapta lumina tiparului, intre timp lucreaza la "Ciutanul" vol 2.