DACIA PREISTORICA ILUSTRATA la standul Muzeului Municipiului Bucuresti – Palatul Sutu

Pentru cei care nu ajung la Muzeul Municipiului Bucuresti, volumul Dacia Preistorica Ilustrata se poate comanda online: http://daco-romania.ro/carte-0002
Dacia Preistorica Ilustrata
„Dacia Preistorică Ilustrată” de Mihai Ionuț Grăjdeanu, este o carte pentru copii, legende și adevăruri povestite într-un stil ușor de înțeles: ilustrații, acestea fiind de cele mai multe ori un limbaj fără granițe. Moștenirea pe care o avem de la moșii și strămoșii noștri este bogată și frumoasă, dar trebuie să învățăm să ne bucuram de ea și nu s-o ignorăm.
Pentru „Dacia Preistorică Ilustrată”, Mihai Ionuț Grăjdeanu s-a documentat timp de 3 ani. A pornit de la cartea „Dacia Preistorică” a lui Nicolae Densușianu, o lucrare care îmbină mitologia cu descoperirile arheologice, dar mult prea mare pentru copiii din ziua de azi. Are peste 1000 de pagini! Pentru a fi pe înțelesul copiilor, a trebuit scurtată, îmbogățită cu alte descoperiri și elemente istorice, folosind un limbaj rapid și ușor de înțeles pentru tânăra generație de azi, considerând ilustrația, cea mai ușoară și directă cale de a ajunge la ei, de a le capta atenția, de a-i dezlipi pentru câteva minute de telefoanele mobile, calculatoare sau televizor.
Cartea povestește prin ilustrații și text, începuturile vieții pe teritoriul Daciei străvechi, ajungând până la civilizația danubiană (12.000 de ani î.e.n.). Va urma volumul 2, care va acoperi civilizația gumelnița, cucuteni, hamangia, vinca, vedica, apoi traco-geto-dacii până la civilizația pre-romană.

Acest volum este publicat la
Editura Kreativ Pro
de Legendele Dacilor si Asociația Vatra Daciei
sub egida CNR UNESCO