BENZI DESENATE IN 2019

PROMOVAREA BENZII DESENATE IN 2019:

Lansari de publicatii BD, expozitii de autor, prezentari si ateliere BD, seria expozitiilor ,,Maestri ai benzii desenate romanesti” la Palatul Sutu, Salonul BD ,,Povesti din Bucuresti in benzi desenate” editia a VI-a.

Multumiri pentru sustinere si promovarea benzii desenate romanesti in special domnului Adrian Majuru, manager Muzeul Municipiului Bucuresti, cu care avem o colaborare inedita de 7 ani de zile, doamnei conf. univ. dr. Florentina Nitu, decan Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti, maestrului Valentin Tanase (pictor, sculptor, autor BD) care a sustinut si incurajat toate activitatea si Mădălina Corina Diaconu reporter/ jurnalist (secretar general Uniunea Ziaristilor Profesionisti din Romania) si colectionarului de benzi desenate Szasz Andrei.

LANSARI de PUBLICATII BD: Comics Didactic vol III (editura Mioritics) la East European Comic Con (mai) si Festivalul International BD Sibiu (iunie 2019), revista BD HISTORIA nr.1 la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti (noiembrie), revista BD HISTORIA nr.2 la Palatul Sutu, Muzeul Municipiului Bucuresti (decembrie).



APARITIE BD: ,,Momente din istoria comunismului in Romania”, ziarul Certitudinea ( 5 numere in perioada septembrie-decembrie) si benzi desenate din revista BD Historia nr.2 in ziarul Miorita USA (decembrie).



FANZIN cu benzi desenate realizate de copii la Minimest in urma atelierelor Comics Didactic publicat de Festivalului International de Film de animatie Animest (octombrie). Revista realizata cu sprijinul Cartoon Network si Groupama. Tiparita pe risograf de Atelierul Librariei Jumatatea
Plina.


https://issuu.com/grajdeanu/docs/minimest_ateliere_bd?fbclid=IwAR0Jf5AM6fispNJBdq52OJr6i7lglv-ZyJZaVRm19t54ON1DOuNaH_ypX4g

COPERTĂ SPECIALĂ a Gazetei Sporturilor, în onoarea derby-ului FCSB- Dinamo (5 octombrie).

DESENE coperte ,,Bucuresti in 5 minute” (ziar Muzeul Municipiului Bucuresti, iunie-iulie-august).


DESENE pentru caietul program OPERA COMICA PENTRU COPII si ateliere BD Comics Didactic.

EXPOZITII de AUTOR: la Prima Bienala Internationala de Arte Vizuale din Brasov - BIENALA ALBASTRA, Hronicon gazduita de Tipografia Tea & Coffee House, eveniment organizat de Asociatia Artesentia (20 octombrie - 20 noiembrie), la Oradea @ Lotus Center (septembrie), la Artsafari Kids Bucharest (octombrie), la Minimest in cadrul Festivalului International de Film de animatie Animest (octombrie), la AntaresFest (4-6 octombrie) la Biblioteca Judeteana Brasov. Expozitie BD in cadrul evenimentului ,,Metode reprezentare a istoriei comunismului in Romania" la Facultatea de Istorie, Universitatea din Bucuresti (decembrie). Expozitie BD la Festivalul Bookerini editia a II-a la Biblioteca Nationala a Romaniei.

PREZENTARI SI ATELIERE BD: la Centrul Cultural Carmen Sylva din Sinaia in cadrul festivalului Film 4 Fun, Festivalul International BD Sibiu, Festivalul Jocmania X si la Festivalul de Film si Istorii Rasnov, Central Underground Sighisoara (noiembrie), Kleine Schule -Worldwide Children Festival Sinaia (aprilie).
La Biblioteca Judeţeană "Alexandru şi Aristia Aman" din Craiova, o mini expozitie de banda desenata cu lucrari in care copiii s-au inspirat din povestea cladirii si a familiei ce i-a dat viata #puppetsoccupystreet ( Festivalul Puppets Ocuppy Street –august 2019).
Proiectul BENZI DESENATE IN 7 MUZEE ALE CAPITALEI ( Ateliere BD in Muzeele si Casele Memoriale ale Muzeului Municipiului Bucuresti, iulie –august).
Volumele COMICS DIDACTIC prezente la Targul de carte: FERIA DEL LIBRO , ediția a X-a, 11-14 aprilie 2019, Plaza Mayor de El Ejido, Almería, Spania.

ORGANIZARI DE EXPOZITII:

Seria expozițiilor MAEȘTRI AI BENZII DESENATE ROMÂNEȘTI la Palatul Suțu, Muzeul Municipiului Bucuresti: benzi desenate de Valentin Tanase (ianuarie-februarie), Albin Stanescu (martie), Puiu Manu (aprilie), Sandu Florea (octombrie).

Expozitia ,,BENZI DESENATE DIN EPOCA DE AUR” la Palatul Sutu, MMB (noiembrie).

SALON BD ,,Povesti din Bucuresti in benzi desenate” editia a VI –a la Palatul Sutu, Muzeul Municipiului Bucuresti (iulie-august).

SALONUL DE BANDĂ DESENATĂ - "JOCMANIA X", expoziția elevilor din Rasnov.
Piața Unirii din Râșnov (iunie).